Tüm canlıların yaşamış olduğu sağlık sorunları Kedi ve Köpek gibi evcil hayvanlarımızda da ortaya çıkabiliyor. Bu sağlık sorunlarına karşı alacağımız küçük tedbirler hayvanlarımızı korumak için yeterli olacaktır.
Ancak bazı sağlık sorunlarını yok etmek için profesyonel bir desteğe ihtiyaç duyuluyor. Kedi ve Köpeklerde ortaya çıkan Kulak Enfeksiyonu da profesyonel destek almayı gerektiren sağlık sorunlarından bir tanesidir.
İçindekiler
Kedi ve Köpeklerde Kulak Enfeksiyonu Neden Olur?
Kulak enfeksiyonu yaşamak hem Kedi hem de Köpekleri negatif anlamda etkileyen bir sağlık sorunudur. Kedi ve Köpeklerde dengeyi sağlayan organ kulaktır. Kulakta oluşan bu sorunlu duruma karşı Kedi ve köpekler denge kaybı yaşayacaktır. Bu enfeksiyonun ortaya çıkmasındaki en önemli sebep ise bu iki canlının kulaklarına bir cisim kaçması ya da alerjik bir sebeptir. Bu enfeksiyon sebebiyle köpek ve kedilerin davranışlarında değişimler ortaya çıkacaktır.
Kedi ve Köpeklerde Kulak Enfeksiyonu Olduğu Nasıl Anlaşılır?
Kedi ve Köpeklerde Kulak iltihabı olduğu çok kolay bir şekilde anlaşılabiliyor. Köpekler kulak enfeksiyonu yaşadıklarında kulaklarını kaşır ve aynı zamanda enfeksiyon oluşan kulak tarafına sürekli eğik dururlar. Bu durum kedilerde de benzerlik gösterir. Kediler Kulak enfeksiyonu yaşadıklarında kulaklarını sürekli olarak kaşırlarken, bazı kedilerde ise kulaktan aşırı ağır bir koku gelmektedir.
Kedi ve Köpeklerde Kulak Enfeksiyonu Belirtileri Nelerdir?
Kedi ve Köpeklerin bağ bahçe gibi alanlarda dolaştırılması, Kulak iltihabı kapmak için yeterli olabiliyor. Kulağa kaçan bir böcek ya da bir cisim köpek ve kedileri rahatsız etmek için yeterli olacaktır. Aynı zamanda;
- Alerjiler,
- Bağışıklık sisteminin zarar görmesi,
- Genetik ve hormonek hastalıklar,
- Tümör
Gibi sebeplerle de köpek ve kedilerde kulak iltihabı yaşanabiliyor.
Kedi ve Köpeklerde Kulak Enfeksiyonu Tedavisi Nasıl Yapılır?
Kulak iltihabı yaşamak kedi ve köpeklerin yaşam tarzına yansır. Bu bakımdan böyle bir sıkıntı yaşaması durumunda bir uzman desteği almak şarttır. Uzmanlar kedi ve köpekler için kulak enfeksiyonu sorununa karşı enfeksiyonun derecesine göre tedavi uyguluyor. Yeni ortaya çıkan bir kulak enfeksiyonuna karşı medikal ve küçük tedaviler uygulanıyor. Bu bakımdan kedi ve Köpeklerde bu sorunun yaşanması durumunda zaman kaybetmeden bir veterinere başvurmak en doğru seçenektir.
Kedi ve Köpeklerde Kulak Enfeksiyonunu Önleme Yolları
Kedi ve Köpeklerde Kulak iltihabının oluşmasını engellemek için bazı işlemler yapılabiliyor. Ancak bu işlemleri yapmadan önce veteriner hekimlerin önerilerinden yararlanmak gerekiyor. Kedi ve köpekleri dış mekandan getirdikten sonra kulakların kulak çöpü ile temizlenmesi de işe yarayabiliyor.
Hayvan dostlarımızın her birinin vücut anatomisi ve genetik yapısı farklıdır. Bu bakımdan kulak enfeksiyonunu önlemek için uygulanacak formuller de değişim gösteriyor. Bu bakımdan en doğru bilgi ve öneriler veteriner hekimlerden alınmalıdır.
Kedi ve Köpeklerde Kulak Enfeksiyonu Ne Kadar Sürede Geçer
Kedi ve Köpeklerde Kulak Enfeksiyonu, enfeksiyonun derinliğine bağlı olan bir tedavi süreci gerektirir. Tedavi tam olarak tamamlandıktan sonra da kedi ve kulak bakımına dikkat etmek şarttır. Kulak enfeksiyonu tam olarak ilerlemediğinde enfeksiyon 2 hafta içerisinde düzelecektir. Ancak ilerleyen vakalarda iyileşme süreci aylarca devam edebiliyor. Bazı kedi ve Köpeklerde ise kulak enfeksiyonları kronik bir hal alabiliyor.
Kulak enfeksiyonunda denge kaybı ve denge sorunları da ortaya çıkabiliyor. Kedilerde ve Köpeklerde baş dönmesi ya da kusma gibi belirtilerin olması, tomografi çektirilmesini gerektirebiliyor. Bu nedenle bir veteriner hekimden bilgi edinmek ve tedavi desteği almak kulak iltihabını yok etmek için en doğru seçeneği oluşturuyor.
Kedi ve Köpeklerde Kulak Enfeksiyonu Yaşamak Ölümcül Mü?
Hayvan dostlarımızın yaşamış olduğu sıkıntı veren ve yaşamı tehdit eden hastalıklardan bir tanesi kulak enfeksiyonudur. Bu hastalığa karşı zamanında tedavi desteği alınmadığında ortaya istenmeyen sonuçlar çıkabiliyor. Kedi ve köpeklerde kulak enfeksiyonu yaşayan bir kedi ya da köpeğin hayati tehlikesinin olup olmadığı, hastalığın hangi aşamada olduğu ile ilgilidir.
Hastalığın hangi aşamada olduğu ise veteriner hekim tarafından yapılan muayene sonrasında anlaşılacaktır. Erken teşhis edilen kulak enfeksiyonunu küçük tedavi seçenekleri ve antibiyotik tedavisi ile yok etmek mümkündür. Kedi ve köpeklerin davranışlarının değiştiği, halsiz, yorgun göründüğü ve sürekli kafalarını sallamalarına sebep olan kulak enfeksiyonuna karşı erken teşhis önem taşıyor.